Na obsah stránky
Domů > Víkendové setkání

Víkendové setkání

Vzhledem k současné zdravotní situaci předpokládáme, že nebude možné uskutečnit ani jarní víkendové setkání 2021. Mrzí nás to, stýská se nám, ale je nutné přijmout a respektovat situaci jaká je. O všech novinkách v tomto směru budete samozřejmě včas infomováni.

--------------

Víkendové setkání 15. – 17. listopadu 2019

Po Brně jsme se sešli opět v Praze a to – znovu po 14 letech - ve sboru Českobratrské církve evangelické v Klimentské ulici. Na adrese, kde zcela od začátku samostatné existence - již 27 let – má pronajaté prostory (kanceláře) naše Středisko. Za tuto možnost jsme místnímu sboru opravdu vděčni, stejně tak za vstřícnost a milé přijetí během nedávného setkání.

Nejen oficiální program, který zahájil v pátek večer krátkým biblickým slovem ředitel celého Střediska celostátních programů a služeb David Michal, pokračoval v sobotu povídám o Jeanu Vanierovi a zkušenostmi ze života zařízení Archa, zaujal odpoledním vyprávěním o tibetských uprchlících v Indii a večer nás ztišil u přednesu laskavé poezie Jaroslavy Hudcovicové, prokládané a doplněné krátkými kytarovými vstupy a klavírní improvizací ALE – a někdy především - možnost osobních setkání a rozhovorů účastníků, kteří se opět sjeli z různých míst republiky. A byli rádi, že mohou být opět spolu.

Tak věříme, že i když podmínky pro organizaci setkání jsou z různých důvodů obtížnější než dříve, nebyli jsme spolu naposledy. A již nyní přemýšlíme a kde a kdy příště. A těšíme se, že třeba přijdou či přijedou i ti, kteří s námi dosud nebyli.

PRÁZDNINOVÉ POBYTY

Stejně jako v dlouhé řadě předchozích let patřila i v roce 2021 na přelomu července a srpna Veselka (chalupa v malé šumavské osadě, asi 5 km od Vimperka) skupině lidí se zrakovým postižením a jejich přátelům. Třináct účastníků ve věku 9 – 85 let prožilo společný týden uprostřed krásné přírody i v příjemném společenství.

Letošní týden byl poněkud poznamenám ne příliš letním počasím, které ale nezkazilo celkovou náladu osazenstva chalupy.  Každý den – většinou dopoledne i odpoledne - bylo možné vyrazit na vycházku alespoň do nejbližšího okolí, posedět na zahradě, popovídat. A večer se setkat u biblického programu – tentokrát o apoštolu Petrovi.

A protože se zdá, že se stále ještě šumavské pobyty účastníkům neomrzely, zamluvili jsme si pro rok 2022 termín od 30. července do 6. srpna.

Chata Veselka